Press Release: National Federation of Workers and Employees Syndicates in Lebanon (FENASOL)! (9.4.2023)

Media Office of the Popular Front for the Liberation of Palestine in Lebanon (7.4.2023)

The National Union declares its condemnation and denunciation of the Zionist aggression against Lebanon and Gaza at dawn today (Friday)! This includes the Zionist aggression aimed at the dawn worshipers attending the Al-Aqsa Mosque – and against the general Palestinian people throughout the rest of the cities and towns! The National Union also salutes the Palestinian National and Islamic Factions, and their response to the continuous brutal Zionist aggression against Gaza City and its criminal Security Forces!

The National Union strongly condemn (and denounce) the desecration of the Al-Aqsa Mosque and the attack on its worshipers by the Zionist enemy army! The National Union also condemns the broader Arab (and international) SILENCE regarding the massacres (and genocide) being committed against the Palestinian people – and calls upon all National and Popular Forces in Lebanon to close ranks and unite in word and deed! Each militarised position must steadfastly confront the blatant Zionist aggression being carried out against Lebanon and Palestine!

The National Union calls upon the United Nations (UN) and all Arab and international Human Rights associations to participate in the exposure and condemnation of the brutal practices carried out by the Zionist Occupation Authorities against the Palestinian people and to loudly pressure all International Forums in order to stop the blatant aggression against Gaza and Lebanon!

The National Federation of Workers and Employees Syndicates in Lebanon (FENASOL) Beirut on 7.4.2023

Palestinian (Arab) Language Article:

http://pflp-lb.org/news.php?go=fullnews&newsid=15975

بيان صحفي صادر عن الاتحاد الوطني لنقابات العمال والمستخدمين في لبنان ( FENASOL )

لمكتب الإعلامي للجبهة الشعبية لتحرير فلسطين في لبنان

07-04-2023
يعلن الاتحاد الوطني إدانته واستنكاره للعدوان الصهيوني على لبنان، فجر اليوم الجمعة، وعلى غزة وعلى المصلين فجرا في المسجد الاقصى، وعلى عموم الشعب الفلسطيني في باقي المدن والبلدات. كما أن الاتحاد الوطني يحيي الفصائل الوطنية والاسلامية الفلسطينية، وردها على العدوان الصهيوني الغاشم المستمر على مدينة غزة وعلى الامنين فيها، كما يدعو الاتحاد الوطني كل القوى النقابية والعمالية والوطنية اللبنانية والعربية والعالمية إلى إعلان التضامن مع لبنان ومع فلسطين في مواجهتهما للغطرسة الصهيونية ولعدوانها السافر، والى إدانة واستنكار تدنيس واستباحة المسجد الاقصى والاعتداء على المصلين فيه من قبل جيش العدو الصهيوني. كما ان الاتحاد الوطني يدين الصمت العربي والدولي عن المجازر التي ترتكب بحق الشعب الفلسطيني، ويدعو كل القوى الوطنية والشعبية في لبنان إلى رص الصفوف والى توحيد الكلمة والموقف في مواجهة العدوان الصهيوني السافر على لبنان وفلسطين والتصدي له. كما أنه يدعو الامم المتحدة وكل جمعيات حقوق الإنسان العربية والعالمية الى فضح وادانة الممارسات الوحشية التي تقوم بها سلطات الاحتلال الصهيوني بحق الشعب الفلسطيني والى الضغط ورفع الصوت عاليا في كل المحافل الدولية من اجل وقف العدوان السافر على غزة وعلى لبنان .

الاتحاد الوطني لنقابات العمال والمستخدمين في لبنان ( FENASOL )
بيروت في 7 / 4 / 2023