Lebanon: Popular Front for the Liberation of Palestine – Solidarity Activities Supporting Prisoners! (20.4.2023)

Media office of the Popular Front for the Liberation of Palestine in Lebanon 19.4.2023

At its invitation, the Civil Campaign for the Support of Palestine and the Issues of the Nation held a Palestinian National Meeting at the Palestinian Embassy in Lebanon – standing in Solidarity with the Prisoners in the Occupation Prisons! Along with the Palestinian Resistance Factions and Lebanese Parties – a Delegation from the Front, including the official of the Refugee Department of the Popular Front – Abu Jaber al-Lubani – attended. An Official of the Prisoners Committee of the Popular Front in Lebanon – Fathi Abu Ali – (and others) delivered speeches on this occasion.

On the Occasion of the Anniversary of- the Anniversary of the Martyrdom of the Heroes of 1969 – and on the occasion of Eid al-Fitr, (and in fulfilment of both), the Martyr Wafiq Mansour Workers Association cleaned the shrines of the Martyrs in the April 23rd Cemetery during a gathering of Schools in Ain al-Hilweh Concentration Camp.

In commemoration of the Palestinian Prisoner’s Day, and at its invitation, the Fatah Movement organized a Mass Stand for the Freedom of the Prisoners – whilst highlighting their support for their just cause in the Beddawi Camp! At the invitation of the Palestinian Joint Action Committee in Sidon – a Delegation from the Popular Front in Sidon participated – along with Resistance Factions, the Palestinian popular Committees, and the people of the Camp, which included its official – Saeed Abu Yassin – being at the Head of a Delegation from the Front’s leadership and staff from the Sidon Concentration Camp, and the Official in charge of Political Relations in Sidon – Abu Ali Hamdan – standing in Solidarity with the Inmates in Zionist Prisons!

Hezbollah also revived the Mountain Sector on International Jerusalem Day – under the auspices of the Deputy Secretary-General of Hezbollah – Sheikh Naim Qassem – where a delegation from the Popular Front participated, Headed by – Ahmed Duali – the Official in charge of the Saida al-Balad region, the al-Kharoub region and a number of Comrades, in addition to Palestinian Factions, Lebanese Forces and a mass mobilization. Speeches were made on the occasion. A delegation from the Nahr al-Bared Region of the Popular Front for the Liberation of Palestine also participated in the Solidarity Stand with the prisoners of the Zionist Cccupation (and Concentration Camps), on the occasion of Palestinian Prisoner’s Day – at the invitation of the Fatah Movement. Mustafa Abu Ali (and others) delivered speeches on this occasion.

The Popular Front in Tyre also participated in the Solidarity Stand on the occasion of April 17th, the Palestinian Prisoner’s Day, at the invitation of the Islamic Jihad Movement in Al-Buss camp. At the invitation of the New Generation Majd Organization in Burj al-Shamali Camp, a Delegation from the Popular Front for the Liberation of Palestine, including Ibrahim Khattab, the leadership of the Front in the Camps, the Palestinian Resistance Factions, Lebanese Parties and Forces, and the people of the Camp participated in the Solidarity Stand on the occasion of April 17th, the Palestinian Prisoner’s Day, in solidarity With Our Brave Prisoners languishing in the Concentration Camps of the Zionist Occupation! Others delivered speeches inspired by The Palestinian Popular Women’s Committees, in cooperation with Doctors Without Borders, the latter of which also held a Health Symposium, entitled Anemia, in its Office at the Burj Al-Barajneh Concetration Camp, in the presence of numerous women and girls Comrades in the Women’s Committees.

Palestinian (Arab) Language Article:

http://pflp-lb.org/news.php?go=fullnews&newsid=16026

الجبهة الشعبية لتحرير فلسطين في لبنان تشارك بالوقفات التضامنية مع الأسرى وأنشطة متنوعة

لمكتب الإعلامي للجبهة الشعبية لتحرير فلسطين في لبنان
19-04-2023

بدعوة منها، أقامت الحملة الأهلية لنصرة فلسطين وقضايا الأمة لقاءً وطنيًا فلسطينيًا، في سفارة فلسطين بلبنان، تضامنًا مع الأسرى في سجون الاحتلال، وقد حضر إلى جانب فصائل المقاومة الفلسطينية والأحزاب اللبنانية، وفد من الجبهة، ضم مسؤول دائرة اللاجئين للجبهة الشعبية ابو جابر اللوباني، ومسؤول لجنة الأسرى للجبهة الشعبية في لبنان فتحي أبو علي والقيت كلمات بالمناسبة .
و لمناسبة ذكرى 23 نيسان، ذكرى استشهاد الأبطال عام 1969، ولمناسبة عيد الفطر، ووفاء لهم، نظفت رابطة الشهيد وفيق منصور العمالية، أضرحة الشهداء في مقبرة 23 نيسان في تجمع المدارس في مخيم عين الحلوة، وقد شارك في الحملة عضو قيادة منطقة صيدا أبو خلدون وقيادة الرابطة والكادر.
وإحياء ليوم الأسير الفلسطيني، وبدعوة منها نظمت حركة فتح، وقفة جماهيرية من أجل حرية الأسرى، ونصرة قضيتهم العادلة في مخيم البداوي، وقد مثل الجبهة الشعبية إلى جانب الفصائل الفلسطينية والأحزاب اللبنانية، وأهالي المخيم مسؤول منطقة البداوي في الجبهة الشعبية ابو وائل عبد الوهاب، ومسؤول العلاقات السياسية في المنطقة أحمد قدورة وعدد من الرفاق والكادر.
و بدعوة من هيئة العمل الفلسطيني المشترك في صيدا، شارك إلى جانب فصائل المقاومة واللجان الشعبية الفلسطينية، وأهالي المخيم، وفد من الجبهة الشعبية في صيدا، ضم مسؤولها سعيد ابو ياسين على رأس وفد من قيادة الجبهة في صيدا والكادر، ومسؤول العلاقات السياسية في صيدا أبو علي حمدان، بالوقفة التضامنية مع الأسرى في السجون الصهيونية، وقد القيت كلمات بالمناسبة.
كما أحيا حزب الله قطاع الجبل يوم القدس العالمي، برعاية نائب الأمين العام لحزب الله الشيخ نعيم قاسم، وبالمناسبة شارك وفد من الجبهه الشعبية، برئاسة أحمد دوالي مسؤول منطقة صيدا البلد، واقليم الخروب وعدد من الرفاق، بالإضافة الى فصائل فلسطينية وقوى لبنانية وحشد جماهيري، وألقيت كلمات بالمناسبة .
كما شارك وفد من منطقة نهر البارد في الجبهة الشعبية لتحرير فلسطين، بالوقفة التضامنية مع الأسرى في سجون الاحتلال الصهيوني، بمناسبة يوم الأسير الفلسطيني، بدعوة من حركة فتح، وقد مثل الجبهة إلى جانب الفصائل الفلسطينية، وحشد جماهيري، أعضاء العلاقات السياسية في المنطقة خالد السبعيني ومصطفى ابو علي، والقيت كلمات بالمناسبة.
كما شاركت الجبهة الشعبية في صور، بالوقفة التضامنية بمناسبة ١٧ نيسان، يوم الأسير الفلسطيني، وذلك بدعوة من حركة الجهاد الإسلامي في مخيم البص، وقد مثل الجبهة مسؤول لجنة الأسرى في صور يحيى عكاوي، وفصائل المقاومة الفلسطينية وأحزاب لبنانية وحشد جماهيري، وألقيت كلمات بالمناسبة
وبدعوة من منظمة الجيل الجديد مجد في مخيم البرج الشمالي، شارك وفد من الجبهة الشعبية لتحرير فلسطين، ضم إبراهيم خطاب، وقيادة الجبهة في المخيم والكادر، وفصائل المقاومة الفلسطينية، وأحزاب وقوى لبنانية، وأهالي المخيم في الوقفة التضامنية بمناسبة ١٧ نيسان يوم الأسير الفلسطيني، تضامناً مع أسرانا البواسل القابعين في سجون الاحتلال، والقيت كلمات من وحي المناسبة
كما أقامت لجان المرأة الشعبية الفلسطينية، بالتعاون مع منظمة أطباء بلا حدود، ندوة صحية، بعنوان فقر الدم، في مكتبها بمخيم برج البراجنة، بحضور حشد من النسوة والرفيقات في لجان المرأة، رحبت في مستهلها مسؤولة لجان المرأة في البرج رباب فياض بالحضور، وتحدثت مندوبة أطباء بلا حدود السيدة مروة عن فقر الدم وأسبابه وعلاجة والادوية التي تستعمل